වයස සීමාවකින් තොරව වැඩිපිරිසක් අතර ජනප්රිය කිරි ආහාරයකි.
අවශ්ය අමුදුව්ය | ප්රමාණය |
කිරි | ලීටර 01 |
යොදය සහිත කිරිපිටි | මේස හැඳී 05 |
ජෙලටීන් | තේ හැඳී 02 |
සීනි | ග්රෑම් 250 |
කොන් ෆලවර් | මේස හැඳී 03 |
වර්ණක හා රස කාරක |
• කිරිපිටි උණු ජලය අඬු කෝප්ප 1ක දිය කරගන්න.
• කොන් ෆලවර් ඇල් ජලය අඬු කෝප්ප 1/4ක දිය කරගන්න.
• ජෙලටීන් උණු ජලය අඬු කෝප්ප 1/4ක දිය කරගන්න .
• කිරි මද ගින්නේ රත් කරන්න.
• මද රස්නය ඇතිවිට සීනි එකතු කරන්න.
• ඉන්පසු දියකරගත් කිරිපිටි හා කොන් ෆලවර් එකතු කරන්න.
• තරමක් උකු වනතුරු හැඳි ගාමින් රත් කරන්න.
• ලිපෙන් බා දිය කරගත් ජෙලටීන් එකතු කර හොඳින් හැඳි ගා නිවෙන්න
තබන්න.
• තරමක් නිවුනු පසු වර්ණක හා රස කාරක එක්කර මිශ්ර කරන්න
සිසිල් වූ පසු නොගැඹුරු බඳුනක දමා පෙන නගින තුරු විනාඩි 5 ක්පමණ හොඳින් ගසා ගන්න.
පැය 2ක් ශීතකරණයේ තබා නැවතත් විනාඩි 5 ක්පමණ හොඳින් ගසා ගන්න.
• නැවත අධි ශීතකරණයේ තබන්න.
• මෙලෙස පැය 2 න් 2ට වාර 4ක් ගසා ගනිමින් අධි ශීතකරණයේ තබන්න.
• පැය 6ක් 8ක් අධි ශීතකරණයේ තැබූවිට ආවේනික රසය හා සුවඳ ඇතිවේ.
• මෙලෙස සාදාගත් අයිස් ක්රීම් මාස 3ක් වුවද අධි ශීතකරණයේ තබා ගත හැකිවේ.
කිරි ලීටර 1න් අයිස් ක්රීම් ලීටර 11/2 ක් නිෂ්පාදනය කරගත හැකිය.